De Raadsleden vinden zich onvoldoende geïnformeerd. Toezegging van Wethouder de Kloet; Een bijeenkomst voor de Raadsleden met de projectleider van de vaarverbinding voor het beantwoorden van vragen en onduidelijkheden.

Op 16 januari j.l heeft de gemeenteraad van Wijdemeren de goedkeuring van de Nota van beantwoording op de NRD Vaarverbinding Hilversums kanaal -Loosdrechtse plas uitgesteld.  Wethouder de Kloet kreeg van de Raad te horen dat ze vinden, te laat geïnformeerd te zijn. 12 dagen om alle documenten goed te lezen is te kort. De documenten worden te laat rond gestuurd. Er zijn nog te veel vragen bij de Raad. Nieuwe vragen die wij als vereniging hebben gesteld tijdens een inspraak mogelijkheid op 16 januari zullen door de Wethouder de Kloet beantwoordt worden.
Ernstig is, dat leden van de Raad het Advies van de commissie MER van 9 oktober 2018 niet terug kunnen vinden in de Nota van beantwoording.

Er is door Wethouder de Kloet toegezegd dat er een informatieavond voor de Raad wordt georganiseerd  waarbij de projectleider van de vaarverbinding wordt uitgenodigd om toelichting te geven. Datum voor deze openbare bijeenkomst is 26 februari a.s.

Enkele vragen die gesteld werden;
– Wat is de nul-plus variant?
– Lopen we inderdaad 6 maanden achter?
– Baten en nut separaat beantwoorden
– Wat is het doel, de nut en de noodzaak van de vaarverbinding?
– Is electric only haalbaar?
– Voor welke boten wordt deze vaarverbinding toegankelijk?
– Wat is een ADC toets?
– Wat zijn de kosten en baten voor deze vaarverbinding?
– Hoe zit het met de beoordeling van het Stilte gebied “het Wijde Blik”?

Wij als vereniging zijn van mening dat naar aanleiding van de second opinion, ‘Beoordeling Natuurwaarde langs de Loenderveense Plas Oost’, uitgevoerd op verzoek van de provincie NH  door de ecologen, van der Winden en Tuitert  en de inspraak van de heer Spoorenberg over de flora en fauna in de Loenderveense plas, er significante natuurschade zal voordoen als de vaarverbinding door de Loenderveense Plas Oost komt. Een ADC toets is onvermijdelijk, de Provincie zal de volgende vragen moeten beantwoorden.

A= zijn er alternatieven voor deze vaarverbinding?
D= is er dwingende reden van maatschappelijk belang om deze vaarverbinding aan te leggen
C = zijn er compenserende maatregelen.

Als de A vraag met Ja beantwoordt kan worden, dan zal de vaarverbinding door de Loenderveense Plas geen doorgang hebben!
Als de A met Ja en de D vraag met Nee beantwoordt kunnen worden dan zal de vaarverbinding door de Loenderveense Plas geen doorgang hebben!

Wij als vereniging zullen de Raad via een brief informeren met onze bevindingen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s