Stilte tocht voor de stilte in ons woongebied!

Een bewoonster van de A. Lambertszkade heeft het initiatief genomen om op 22 september via een cultureel verzet aandacht te vragen voor de stilte in ons woongebied.
Zij en met haar vele anderen, maken zich zorgen over de ontwikkelingen rondom een vaarverbinding door de Vuntus, ‘t Hol, Loenderveenseplas en A. Lambertszkade.
Door middel van een Stilte Tocht en een stilte performance van Wordbites aan de
A. Lambertszkade en de Loenderveense Plas wil zij de aandacht vestigen op het bijzondere karakter van deze plek. Wordbites is een groep artiesten die de deelnemers van de stilte tocht per koptelefoon met teksten en muziek de stilte laat voelen. 

stiltetocht2

Ruim 60 stilte liefhebbers hebben de zondagmiddag genoten van de
Loenderveense plas en A. Lambertszkade. 10 houten banken en de zon toverden de plek in 15 minuten om in het mooiste openluchttheater voor deze zondagmiddag.
Sander Griffioen hield een fantastisch verhaal over het ontstaan van ons gebied, en  Hugo en Wybren van WordBites namen ons mee in een bubble met poëzie en melodie. Zeer intens werd de schoonheid en rust van deze parel ervaren, laat het zo blijven. ‘ De kleur van stilte is glas’  en net zo breekbaar.

 

Advertentie